Steeds meer handhavers kiezen voor de Push-to-Talk oplossing van PrioCom

Een gegarandeerde dienst

Vrijwel alle handhavingsorganisaties doen voor hun missiekritische communicatie momenteel een beroep op het landelijke, openbare portofoonnetwerk. Dit netwerk zorgt op bepaalde locaties echter voor blijvende dekkingsproblemen. Sommige gebieden in Nederland zijn namelijk te dunbevolkt om de investering in een extra zender rendabel te maken.

De handhavers hebben behoefte aan een groepscommunicatienetwerk dat:

  • Overal in hun werkgebied optimale dekking biedt;
  • De beschikbaarheid en de betrouwbaarheid garanderen die vereist zijn voor missiekritische communicatie.

De Push-to-Talk oplossing van PrioCom biedt deze mogelijkheden. De beschikbaarheid van de dienst is gegarandeerd, doordat deze direct in de core van het T-Mobile netwerk is geïntegreerd en de verbinding via een privaat deel op het T-Mobile netwerk verloopt. Hiermee biedt PrioCom een Quality of Service-dienst aan haar missiekritische gebruikers. De prioriteitsmodule biedt gebruikers bij escalaties voorrang op het T-Mobile netwerk.

De betrouwbaarheid van het netwerk wordt door T-Mobile gegarandeerd op basis van noodstroomvoorzieningen en redundantie van vitale onderdelen. Uitval van één basispost wordt altijd overgenomen door een andere basispost, waardoor de hoge beschikbaarheid kan worden gerealiseerd.

Lees hier meer informatie over het netwerk.

handhaving hoorn push to talk oplossing

Marja Dieben

Meer weten over een samenwerking met PrioCom?