Beveiliging

Om objecten, klanten, bezoekers en/of medewerkers optimale veiligheid te kunnen bieden, is het van essentieel belang dat beveiligers onderling en met de meldkamer kunnen communiceren. Zij moeten onder alle omstandigheden in staat zijn om een verbinding op te bouwen.

Grote afstand

Voor de communicatie tussen de beveiligers onderling en met de centrale meldkamer moet vaak een grote afstand worden overbrugd. Hun werkgebied betreft bijvoorbeeld een groot festivalterrein, een winkelcentrum, een museum, een vliegveld of een overheidsgebouw. Vanwege het relatief grote werkgebied is een privaat mobiel radiocommunicatiesysteem kostbaar. In sommige gevallen lijkt een aansluiting op het landelijke portofoonnetwerk logisch, maar in praktijk blijkt volledige dekking niet altijd te realiseren.

Behoeften

Beveiligers hebben behoefte aan een netwerk voor groepscommunicatie dat over hun volledige werkterrein dekking biedt én de beschikbaarheid en betrouwbaarheid garandeert die vereist is voor missiekritische communicatie, om de veiligheid te kunnen waarborgen.

Push-to-Talk dienst

Voor beveiligers bieden wij missiekritische communicatie als een dienst. Wij rusten de beveiligers uit met een device met een Push-to-Talk applicatie die verbonden is aan het landelijke T-Mobile netwerk en een meldkamer. Naast groepscommunicatie biedt de Push-to-Talk applicatie beveiligers de mogelijkheid om foto’s en video’s te maken en te versturen naar de meldkamer.

Exclusieve prioriteit

Om de toegang tot het landelijke T-Mobile netwerk te waarborgen, heeft PrioCom een exclusief prioriteitsniveau op het T-Mobile netwerk gerealiseerd. Er is speciaal voor PrioCom-gebruikers capaciteit gereserveerd die niet toegankelijk is voor niet-kritische gebruikers. Een hoge mate van beschikbaarheid en betrouwbaarheid van het netwerk worden gerealiseerd door noodstroomvoorzieningen en redundantie van vitale onderdelen.

Marja Dieben

Bel mij gerust voor meer informatie.

Deel deze pagina: