NUTS

NUTS-bedrijven zorgen voor de opwekking en distributie van gas en energie. In beide takken van sport draagt slimme communicatie bij aan efficiëntere bedrijfsprocessen en de veiligheid van medewerkers. Omdat NUTS-bedrijven producten of diensten leveren die in het algemeen belang zijn -en calamiteiten bij NUTS-bedrijven de bevolking kunnen raken- is slimme communicatie van uitermate groot belang.

Opwekking

Voor de communicatie tussen medewerkers in gas- en energiecentrales moet een relatief grote afstand worden overbrugd. De realisatie van een volledig dekkend privaat radiocommunicatiesysteem is daardoor een kostbare aangelegenheid.

Er is behoefte aan een netwerk voor groepscommunicatie dat over het volledige werkterrein dekking biedt. Omdat medewerkers in gas- en energiecentrales regelmatig onder gevaarlijke omstandigheden werken, moet dit netwerk de beschikbaarheid garanderen die vereist is voor missiekritische communicatie.

Distributie

Voor het uitvoeren van controles en onderhoudswerkzaamheden in masten hebben NUTS-bedrijven behoefte aan een communicatiesysteem dat over grote afstanden bereik biedt.

Er is behoefte aan een communicatienetwerk dat regionale of landelijke dekking biedt. In het kader van verhoogde efficiëntie in bedrijfsprocessen is er behoefte aan een communicatiesysteem dat naast mogelijkheden voor spraak-, ook mogelijkheden voor datacommunicatie biedt.

Push-to-Talk dienst

Een Push-to-Talk dienst met prioriteit over het landelijke T-Mobile netwerk biedt uitkomst voor NUTS-bedrijven. Naast groepscommunicatie biedt de Push-to-Talk applicatie van PrioCom NUTS-bedrijven de mogelijkheid om te profiteren van de mogelijkheden van datacommunicatie, om de uitvoering van controles en onderhoudswerkzaamheden efficiënter te maken.

Exclusieve prioriteit

Om de toegang tot het landelijke T-Mobile netwerk te waarborgen, heeft PrioCom een exclusief prioriteitsniveau op het T-Mobile netwerk gerealiseerd. Er is speciaal voor PrioCom-gebruikers capaciteit gereserveerd die niet toegankelijk is voor buitenstaanders. Noodstroomvoorzieningen en redundantie van vitale onderdelen zorgen voor een hoge betrouwbaarheid van het netwerk.

Marja Dieben

Neem gerust contact met mij op.

Deel deze pagina: