Netwerk

Als mobiele virtuele netwerkoperator (MVNO) voor missiekritische communicatie biedt PrioCom Quality of Service met prioriteit op het landelijke T-Mobile netwerk.

Het beste netwerk van Nederland

Van de vier grootste telefoonaanbieders in Nederland is T-Mobile dit jaar (2018) wederom als beste getest, voor de derde keer op rij. Het onderzoek werd uitgevoerd door het Duitse adviesbureau P3 in samenwerking met Connect. Naast T-Mobile werden Vodafone, KPN en Tele2 getest op zowel spraak als data. P3 voerde het onderzoek voor het vierde jaar op rij uit, waarbij T-Mobile dit jaar voor de derde keer als beste uit de bus kwam. De tests van P3 werden uitgevoerd in 21 steden en 31 kleinere steden. In totaal werd een gebied onderzocht waarin ruim 5,7 miljoen mensen wonen.

Hoge capaciteit

T-Mobile heeft vorig jaar (2017) nieuwe TD-LTE netwerktechnologie beschikbaar gesteld voor extra capaciteit. Het T-Mobile netwerk heeft er sinds 2017 een vierde band bij op de 2600MHz-frequentie. Deze vierde band maakt gebruik van de TD-LTE technologie. Het T-Mobile netwerk biedt veel datacapaciteit dankzij een grote (de grootste) hoeveelheid masten (> 5000).

Hoge snelheid

Naast het activeren van de extra frequentieband op 2600Mhz op basis van TD-LTE heeft T-Mobile haar bestaande 4,5G netwerk in 2017 een nieuwe boost gegeven. Alle T-Mobile klanten profiteren daardoor van een snelheidstoename tot wel 30 procent. Dankzij de landelijke inzet van 256 QAM-techniek op de bestaande 4G/LTE advanced pro 900-, 1800- en 2100Mhz frequentiebanden kan op een slimme manier meer data over dezelfde verbinding worden verstuurd. Hierdoor kan elke antenne een doorvoersnelheid aan tot wel 450 Mbps.

Lage latency

T-Mobile is niet alleen het snelste mobiele netwerk van Nederland, het is ook het best geteste netwerk als het gaat om latency. T-Mobile biedt in de praktijk een gemiddelde 4G-snelheid van 54,52Mbit/s.

Dekking

Het T-Mobile netwerk biedt een landelijke 4G/4G+ dekking. Klik hier voor een overzicht van de landelijke dekking. Klik hier voor meer informatie over 4G/4G+ van T-Mobile.

Batterij back-up

T-Mobile heeft al haar antennelocaties voorzien van back-up batterijen die de telecomprovider extra tijd bieden om maatregelen te treffen, zodat een getroffen regio niet zonder mobiele telefoniedekking komt te zitten. In het geval van een stroomstoring kan T-Mobile haar netwerk nog één uur in de lucht houden voor de diensten bellen, SMS’en en 4G data.

Missiekritische communicatie

Om de toegang tot het landelijke T-Mobile netwerk voor missiekritische communicatie te waarborgen, heeft PrioCom de Push-to-Talk dienst in de core van het T-Mobile netwerk geïntegreerd. De verbinding van een PrioCom-gebruiker verloopt via een private verbinding op het T-Mobile netwerk. Hiermee biedt PrioCom een Quality of Service-dienst aan haar missiekritische gebruikers. De prioriteitsmodule biedt gebruikers bij escalaties voorrang op het T-Mobile netwerk.

De 5 C’s

Een communicatieoplossing moet in onze optiek altijd voldoen aan de 5 C-formule die staat voor Coverage (dekking), Capacity (capaciteit), Cost (kosten), Control (controle) en Capabilities (mogelijkheden). We lichten graag toe waarom onze Push-to-Talk dienst hieraan voldoet.

De 5 C’s

Pieter Maat

Meer weten? Neem contact met mij op.

Deel deze pagina: