T-Mobile wéér bovenaan met 4G-snelheid

Alle vier de Nederlandse mobiele operators hebben een beschikbaarheid van boven de 90% gerealiseerd van hun 4G-netwerk. Dat blijkt uit het meest recente rapport van OpenSignal over de Nederlandse mobiele netwerkmarkt. PrioCom-netwerkpartner T-Mobile scoort net als bij voorgaande metingen de hoogste ogen.

In totaal heeft OpenSignal via ruim 20.000 mobiele toestellen 312 miljoen metingen verricht op de 3G- en 4G-netwerken van de Nederlandse operators. De uitkomsten zijn verwerkt in zeven categorieën. T-Mobile wint in vier van de zeven categorieën, met name met zijn 4G-netwerk (hoogste downloadsnelheid, hoogste uploadsnelheid, laagste latency). T-Mobile staat op gelijke hoogte in twee categorieën (3G-download en 3G-latency).

Nederlandse operators scoren uitzonderlijk goed

Volgens OpenSignal laat ons land met de resultaten zien dat het behoort in de top van landen met meest geavanceerde 4G-netwerken. Op basis van analyses van andere markten met goede 4G-netwerken, stelt OpenSignal dat de rek er op het gebied van snelheidsverhoging en beschikbaarheid wel uit is.

Bron: Telecompaper

Marja Dieben

Neem gerust contact met mij op.

Deel deze pagina: